Bas van Hal

bas van halAls klein kind luisterde ik met mijn vader naar Jimi Hendrix, Rolling Stones, en andere muziek “uit zijn tijd”, wat een grote invloed had op de beslissing om op m’n 14e gitaar te gaan spelen. Na mijn eerste les was ik helemaal verkocht en kocht diezelfde dag nog een gitaar. Sindsdien ben ik dagelijks bezig met gitaar spelen; in bands, in de studio of tijdens het lesgeven. Ik heb op verschillende scholen en van diverse docenten les gehad, onder andere van Ruud Jolie (Within Temptation) en sinds 2010 ben ik zelf werkzaam als docent. Ik geef les in mijn eigen studio in ’s-Hertogenbosch en bij Muziekschool Music Fun in Mill en Uden.

Vanuit mijn optiek staat de wil van de leerling centraal. Wat wil de leerling leren? Hoe wil hij dit leren? Bij wat voor manier van les geven voelt de leerling zich het prettigst? Allemaal vragen waarmee ik direct aan de slag ga samen met de nieuwe student. Zo komen we samen tot ‘n overzicht van wat de student wil leren en zorg ik ervoor dat de leerling dit op de meest juiste manier aangeleerd krijgt. De les wordt gegeven, onder zeer ontspannen sfeer met ‘n goede bak koffie (of thee) en de nodige grapjes. Belangrijk vind ik dat de leerling zich prettig voelt tijdens de les, waardoor hij of zij zich helemaal kan richten op de leerstof.

Naast het docentschap, speel ik ook in verschillende bands en sta ik regelmatig op het podium. Zodoende beheers ik verschillende genres, denk hierbij aan rock, pop, blues en funk. Dit kan dan ook in allerlei samenstellingen zijn; soms als band, soms als duo. 

Sinds 2016 ben ik ook werkzaam als producer, wat wil zeggen dat ik bands, zangers, rappers en allerhande artiesten help bij het opnemen van hun eigen song(s). Dit alles doe ik vanuit mijn eigen muziekstudio.