Basisonderwijs

Music Fun in het basisonderwijs

Musiceren stimuleert verbindingen tussen de hersenen, bevordert taalverwerving en leesvaardigheid en ontwikkelt het concentratievermogen. Kinderen en volwassenen die een instrument leren spelen, doen het op school of op het werk aantoonbaar beter. Daarnaast is musiceren een sociale bezigheid en heeft het meerdere raakvlakken, waarbij het verschillende emotionele en cognitieve processen stimuleert. En muziek maken is natuurlijk ook erg leuk en plezierig om te doen.

De kracht van Music Fun zit in het aansluiten bij de sterke competenties van de leeftijdsfase van leerlingen. Vanuit die basis wordt een gerichte leerlijn uitgezet, wat een grote mate van inspiratie en enthousiasme teweeg brengt.

Naast het geven van muzieklessen binnen en buiten de basisschool, tracht Music Fun het musiceren te bevorderen door het organiseren van optredens en workshops.

We gaan voor “meer muziek in de klas“. Door middel van openbare uitvoeringen laten we zien dat muziek zeer nuttige leerelementen heeft. Het onderzoekend, creërend en reflecterend vermogen worden tijdens muziekonderwijs optimaal benut. Door een samenwerking aan te gaan, brengen we muziekonderwijs (terug) op (basis)scholen.

Meer muziek in de klas

Music Fun geeft sinds schooljaar 2018 – 2019 structureel muziekles op de volgende basisscholen:
– De Zevenster, Uden
– Sint Paulus, Uden
– De Tandem, Uden
– Camelot, Uden
– Aventurijn, Uden
– De Raamdonk, Grave
– De Lens, Mill
– De Kameleon, Mill

Meer dan muziekles

Bij Music Fun krijg je niet alleen maar muziekles. Wij zijn er van overtuigd dat je de voordelen van musiceren pas echt inziet, als je het plezier van samen muziek maken ervaart. Door het spelen bij een band of ensemble bevorder je je gehoor, sociale interactie, creativiteit en inlevings vermogen. In overleg met de docent wordt er aangeboden bij een samenspel groep te gaan, welke door professionele vak docenten wordt begeleid. Door samen naar een optreden te werken, groeit de groepsdynamiek tot een uiterst leerzaam niveau.